Már csak három hónap választ el bennünket a tanulásban akadályozottak Csehországban sorra kerülő világjátékától, nem csoda hát, hogy a nagy nemzetközi tornára gőzerővel készül a magyar válogatott is. Mint korábban már beszámoltunk róla, több komlói játékosnak is esélye van arra, hogy tagja legyen a nemzeti csapatnak.

A Habilitas csapata (Fotó: archív)
A Habilitas csapata (Fotó: archív)

A felkészülés egyik fontos állomása volt az a torna, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Homokon rendeztek a minap. Ezen a megmérettetésen a Komló-Habilitas Kht. kispályás focicsapata, legyőzve valamennyi ellenfelét –  így a tanulásban akadályozottak válogatottját is – tornagyőzelmet szerzett. Homok, Tatabánya, Nyírbátor és a válogatott csapatait utasította maga mögé.

A júliusi  világjátékokon induló magyar válogatott csapatba jó eséllyel pályázik több komlói focista is – tudtuk meg Wágner Lászlótól, a Komló-Habilitas Kht. ügyvezetőjétől, aki egyben a fiúk edzője is -, így a bő keret tagja jelenleg  Buzás István, Wilk Károly, Berkes Mihály és Tornyos Gábor.

Wágner László azt is elmondta, hogy néhány hete az önkormányzati minisztériumban jártak Buzás Istvánnal, ahol a Kozsó becenévre hallgató játékos Miniszteri Dicséretet vehetett át a tavaly Kiskunfélegyházán rendezett futsal Európa-bajnokságon 3. helyezést elért magyar csapatban mutatott kiemelkedő teljesítményéért.