Egymás után rendezik a szektorlabdázók részére azokat a kvalifikációs versenyeket, melyek eredményei nagyban befolyásolják, hogy ki képviselje a magyar válogatott tagjaként hazánkat az alig egy hónap múlva, Budapesten sorra kerülő világbajnokságon. A DÖKE Komló versenyzői közül már ketten is jogot szereztek a válogatottban való szereplésre.
A Pécsett megrendezett Balogh László Emlékversenyen Szendrey a 3., Fülöp a 4., Tyukodi az 5., Takács a 6. helyen végzett, utóbbi a másodosztályúak közt ezüstérmet szerzett. A harmadosztályban Steller ezüst-, a negyedosztályban Kelemen bronzérmet vehetett át.

Szendrey Tibor (Fotó: archív)
Szendrey Tibor (Fotó: archív)

Egy hét múlva Szigetszentmiklóson rendezték meg a negyedik Vb-kvalifikációs tornát, a Fehér Miklós Emlékversenyt.   Szendrey Tibor ezen a tornán zseniális játékkal, 15 mérkőzést veretlenül nyerve (mindössze 1 döntetlennel, a csapattárs Fülöp ellen!) utasította maga mögé a mezőnyt, Fülöp pedig hallatlan izgalmak közepette, az utolsó mérkőzésein állandó győzelmi kényszer alatt játszva előzte meg a 4. válogatott helyért a kecskeméti Trecskót.

Fülöp Elemér (Fotó: archív)
Fülöp Elemér (Fotó: archív)

– A DÖKE Komló játékosait büszkeséggel tölti el a tudat, hogy két társuk is a magyar válogatottban bizonyíthatja tudását és öregbítheti a komlói gombozás hírnevét. Gratulálunk remek szereplésükhöz és sok sikert kívánunk nekik az V. Szektorlabda Világbajnokságon – mondta el hazaérkezve a Komlói Újságnak Gyozsán Zoltán  szakosztályvezető.