Tizedik alkalommal díjazta az „Év emberét” a Komlóért Egyesület. A jubileumi díjat Keresztúri Ferenc komlói filmes vehette át.

A 2012-ben „Az év embere” díjat – Komló városáért huzamosabb ideig végzett kiváló kulturális tevékenységéért – Keresztúri Ferenc természetfilmes részére adományozta a Komlóért Egyesület. A 43 esztendős Keresztúri Ferenc barátjával, Farkas Péterrel több természetfilm megszületésénél bábáskodott. A Délvidék fejedelme című filmjükkel elnyerték a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál a világ tájai, amatőr kategória díját, melyet a Duna Televízió környezet- és természetvédelmi műsora, a Talpalatnyi zöld is bemutatott.

A Magyar Televízió 1-es csatornája 2011 őszén vetítette „A mostohább fele” és az „Édeni főbérlők” című filmjüket. Legutóbb „A négyek földjén” című alkotásuk szerepelt a televízió műsorán.

Keresztúri Ferenc Fór Zoltán, Czukor Zoltán Szekeres Ernő Hoffmann György, Tamás Gyuláné, Áman Mihály, Deák Imre, Harnóczy Csabáné és a Hétpendely zenekar után vehette át az elismerést.