Két egymást követő hétvégén vettek részt versenyen a  BMÖ Nagy László Gimnázium röplabdás lányai, s mindkettőn jól szerepeltek.

12 csapat nevezett idén a Baranya megyei amatőr diákolimpia keretében a lányok V-VI. korcsoportjának versenyére. A komlói Nagy László Gimnázium tanulói címvédőként vettek részt a küzdelemsorozaton, s a megyei  négyes döntőben sem találtak legyőzőre, így ismét a legfényesebb éremmel gazdagították amúgy sem csekély mennyiségű gyűjteményüket. A csapat vágya tehát teljesült, újra eljutottak a debreceni, húszcsapatos országos döntőre, ahol szeretnének a tavalyinál jobban szerepelni.

A sikercsapat tagjai: Tóth Katalin, Nagy Ágnes, Pánovics Dóra, Zsongor Mercédesz, Kovács Anita Kitti, Pintér Eszter, Fogasi Pálma, Jernovics Eszter, Imeli Brigitta, Kozmann Dóra.

Egy héttel később öt település tíz csapata mérkőzött egymással a Komlón első ízben megrendezett utánpótlás röplabdatornán. A versenyt – melyen két hazai gárda is ott volt – középiskolások számára hirdették meg, s az első helyen a bonyhádi Petőfi Gimnázium végzett, a komlóiak “A” csapata előtt (a “B” jelű gárda a 9. helyen zárta a tornát).

A Komló „A” csapata: Tóth Katalin, Kovács Anita Kitti, Nagy Ágnes, Zsongor Mercédesz,  Pánovics Dóra, Pintér Eszter.
A tornán a legjobb feladójátékos különdíját Kovács Anita Kitti érdemelte ki, de kiemelkedő teljesítményéért díjazásban részesült Nagy Ágnes is. Dr. Szakács László, Komló alpolgármestere felajánlásával további különdíjat is kapott mindegyik település legjobb játékosa.

Váczi László és csapata örült, hogy sikerült a jóhangulatú versennyel propagandát csinálni a sportágnak, örültek az elért helyezésnek is, ugyanakkor szomorúságra is volt okuk.  A tréner így beszélt erről: – Az utóbbi pár évben – a rengeteg munka következtében – rohamosan fejlődő gyerekek számos sikert értek el iskolájuk, városuk hírnevét öregbítve. Sajnos ők az év végén elballagnak. Most, amikor elértünk oda, hogy igazán sokmindent lehetne még hozzátenni az alapokhoz, lassan kirepülnek és ki tudja, ki hol, milyen keretek között tudja folytatni ezt a sportágat. Mert tudom, hogy szeretnék folytatni, bármerre is sodorja őket az élet.