Újabb filmes sikert aratott a Gagarin Iskola médiaműhelye. Ezúttal az E.ON Hungária Zrt. Energia Kaland elnevezésű makett-, színház- és filmpályázatán érdemeltek ki kategóriadíjat.

Március 13-án Budapesten a Millenáris épületében került sor az Energia Kaland energiatudatossági diákkonferenciára és az E.ON országos kreatív pályázatának ünnepélyes díjátadójára. A pályázatra három kategóriában 74 pályamunka érkezett be, köztük a Gagarin Iskola növendékei (Gál Regina, Hirt Kata, Kovács Vanessza, Pintér Dóra, Tóth Vivien, Tóth Zsófia) által készített „ENERGY DOWN” című rövidfilm. A bemutatott alkotásokat energetikai szakemberekből és neves művészekből álló zsűri értékelte.

A díjátadón kiderült: az idei esztendőben a komlói diákok rövidfilmje kiemelkedett a mezőnyből. Az elsőségért járó egyhetes táborozás mellett a Gagarin Iskola egy másfél millió forintos E.ON monitoring rendszert nyert, amely az intézmény víz-, gáz- és villanyfelhasználását figyelve, a hozzá kapcsolódó szoftverek segítségével évi 10-20 %-os energia-megtakarításra ad lehetőséget.

(A győztes alkotás megtekinthető a www.gagarin.hu, a www.hegyhatmedia.hu és a www.eon-hungaria.com honlapokon.)