Elsőként az egyik televízióban jelent meg a hír a komlói Fexton Kft-ről, melyet aztán más tv-társaságok és internetes portálok is átvettek. Eszerint a komlói cég – hamis papírokkal – közel ezer ember után vett fel jogtalanul állami támogatást, melynek összege több százmillió forint. Az esettel kapcsolatban felkerestük a cég tulajdonos ügyvezetőjét.

– A rólunk közzétett hír tele van pontatlanságokkal, csúsztatásokkal, hamis tényállításokkal – mondja a neve elhallgatását kérő vezető. – Mi 2008. december 18-án vettük meg a Fexton Kft-t. Kijelentem, hogy nem vagyok önkormányzati képviselő és egyik pártnak sem vagyok a tagja,  sőt nem is politizálok. Korábbi vezetőkről lehet szó.

– Nem alapítottam – és a Fexton Kft. sem alapított – semmilyen külön vállalkozást a megváltozott munkaképességű emberek közvetítésére. Az általam irányított kft-nek 163 alkalmazottja van, ebből 152 fő megváltozott munkaképességű. A kft. extraprofitot nem termel, tevékenysége közelít a közhasznúsághoz, de fontos megjegyeznem, hogy senki felé nincs tartozása a cégnek.

– A cég elleni VPOP-s nyomozásról, sem hivatalos, sem magáninformációim nincsenek – folytatja. – Minden munkavállalónk rendelkezik az OORSZI által kiállított hivatalos szakvéleménnyel. Nagyon szeretném, ha a politikai pártok küzdelme nem érintené a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását. Magánemberként és cégvezetőként is határozottan visszautasítom a koholt vádakat, mert ártó szándékúak, ami valamennyi munkavállalónk családi egzisztenciáját veszélybe sodorja.

A vezető azt mondja: az egyébként textilipari tevékenységet végző, 100 %-ban exportra termelő kft. – mely biztos piaci háttérrel rendelkezik – az ügyvédei útján megtette az esettel kapcsolatban az általuk szükségesnek ítélt jogi lépéseket.