Amikor tavaly ősszel összeállt az előző évben sikeresen szereplő kézilabdacsapat kerete, úgy tűnt, a gárda nem gyengült, sőt a meghatározó posztokon talán még erősödött is. Sajnos azonban a csapat egy viharos, sikertelen ősz után már olyan hátrányba került, hogy az alapszakasz második felében – magyarán még az első körben – simán kiesett az NB I-ből.

Tudni kell, hogy az idei bajnokság alapszakaszának két utolsója búcsúzik, majd a rájátszás után szintén két csapat kiesik a másodosztályba. Lehet azon vitatkozni, mennyire szerencsés ez a versenykiírás, amikor olyan csapatok búcsúznak az NB I-ből, akik az NBI/B. Nyugati csoportjának biztos feljutója ellen (PMKC) oda-vissza kiütéssel nyernének. No de mindegy, ez van. A kiesést hozó bajnoki szereplést természetesen még elemezni fogjuk, annyi viszont már most kijelenthető: fájó, hogy egy tényleg jó játékosanyaggal, ráadásul a szakmáért élő-haló edzővel nem sikerült a minimum elvárás teljesítése.

A múlt héten Csurgóra látogatott Papp László edző csapata, ahol győzni kellett volna ahhoz, hogy maradjon reális esély a bennmaradásra. A papírforma az újonccsapat mellett szólt, mert bár lehet, hogy a téli változások után lelkileg erősebbek lettünk, de Sutka és Kiss Ádám távozása rövidebbé tette a kispadot. A riválisok közben inkább erősödtek: a Csurgó Debrecenből Frey T.-t, valamint a külföldről hazatért Józsát szerződtette.

A baljós előjelek ellenére olyan vereséget szenvedett a csapat, amely egy kicsit jobb támadó játékkal elkerülhető lett volna. A 21 dobott gól idegenben borzasztóan kevés, szinte lehetetlen vele győzni. A vereség ráadásul azt jelentette, hogy az utolsó három fordulóban már csak akkor marad esély a bennmaradásra, ha Dömösék mindhárom mérkőzésüket nyerik, míg a Százhalombatta háromszor kikap.

Sajnos ez a minimális esély már a következő fordulóban füstté vált, ugyan is a lélekben már meggyengült gárda kilencgólos vereséget szenvedett Mezőkövesden. A találkozó 35. percében még csupán négy gól, azaz ledolgozhatónak tűnő volt a hátrány, ám az addig jól küzdő KBSK aztán nemhogy fordítani nem tudott, de el is fáradt, így lett a vége sima hazai diadal.

Nem maradt más hátra, mint a szép búcsú, melyre az alapszakasz utolsó fordulójában hazai pályán, a Balatonfüred ellen lesz alkalma a csapatnak.

Eredmények: Csurgó – KBSK  25-21(13-10), ld.: Kaplonyi, Szappanos 6-6. Mezőkövesd – KBSK 32-23 (18-14), ld.: Kaplonyi 7, Bakos 4.