A Baranya Megyei Önkormányzat közelmúltbéli ülésén elhangzott: mindenben megegyeztek a komlói városvezetéssel, így immár nincs akadálya, hogy az érintettek megkössék a Kökönyösi Oktatási Központ fenntartására vonatkozó társulási megállapodást.

Az iskola-felújítási programra – a korábbi, előzetes támogatói döntés értelmében – 1,2 milliárd forintos pályázati támogatásban részesülne a nyolctagú konzorcium, melynek azonban a pénz tényleges rendelkezésre állásához még további feltételeket is teljesítenie kell. E sorban fontos mérföldkő a társulási megállapodás, melyet egyébként az említett ülés óta már alá is írtak a konzorcium tagjai.

Átalakítanák a "Kazinczy"-t is
Átalakítanák a "Kazinczy"-t is

Amint arról korábban már beszámoltunk, a beruházás nagyobb része alapfokú oktatási intézményeket érint, több mint 400 millió forintot viszont a megyei önkormányzat által fenntartott Nagy László középiskolára fordítanának. Ez utóbbi részeként megújulhat a „Kazinczy”, azaz a szakközépiskolai intézményegység, mely aztán a gimnáziumi részleget is befogadná. A volt „501″-ben, azaz a szakképző egységben pedig a kollégium rekonstrukciója van napirenden.

Laho Andrea a városháza intézmény-felügyeleti irodájának vezetője lapunknak elmondta: amennyiben a pályázat végső elbírálása is pozitív lesz, akár még ebben az évben megkezdődhet a felújítás.