Nem a legjobb előjelekkel utaztak Kecskemétre a komlói versenyzők, mivel a háromfős csapatból betegség miatt ketten is kénytelenek voltak több edzést kihagyni. Sabján Gergely egy, Óbert Patrik másfél hetet pihent kényszerűségből – a csapatversenyben elért ezüstérem  azonban kárpótolta őket.

Pintér Zoltán, aki a Komlói Bányász fiataljait elkísérte az országos csapatbajnokságra, azt mondja, egy ilyen megmérettetésen nem csupán a versenyzők teljesítménye határozza meg a gárda eredményét, hanem az is fontos, az edző hogyan osztja be az asztalhoz álló játékosok sorrendjét. Nos, ő ezúttal jól sakkozott, de tanítványai is igencsak kitettek magukért.

A KBSK a Szita Márton, Sabján Gergely, Óbert Patrik összetételű csapattal állt asztalhoz. A ranglistahelyezéseiknek köszönhetően a legjobb 4 kiemelt közt szerepeltek, így csak a második fordulóban kapcsolódtak be a küzdelembe, ahol a KSI II. együttesét búcsúztatták magabiztosan, bejutva a legjobb 4 együttes közé. A döntőbe jutásért aztán a verseny első számú kiemeltje a Ceglédi VSE következett, melyet simán legyőztek, ezzel pedig már a fináléra készülhetett a gárda. A döntőben a KSI I. csapata várt rájuk, s az összecsapást végül – nagy csatában – 4:2-re a fővárosiak nyerték.

Pintér Zoltán így értékelt: – Fiataljaink mindenképpen dicséretet érdemelnek ezért a teljesítményért. Külön ki kell emelnünk a Szita Márton – Sabján Gergely párost, akik valamennyi mérkőzésüket megnyerték, egyéniben pedig mindketten csak Lakatos Tamástól szenvedtek vereséget.

Eredmények: KBSK – KSI II. 4:0, k.gy.: Szita, Sabján, Óbert és a Szita – Sabján páros. KBSK – Ceglédi VSE 4:1, k.gy.: Szita 2, Sabján és a Szita – Sabján páros. KSI I. – KBSK 4:2, k.gy.: Szita és a Szita – Sabján páros.