Számos szülőnek gondot okoz, aki otthon van apró gyermekével, hogy hogyan, mivel töltse el a napot úgy, hogy az mindkettejüknek hasznos legyen. Rajtuk próbál segíteni a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat “Biztos Kezdet” Klubjának keretében életre hívott “Baba-ház”.

Ez a klubszolgáltatás már tulajdonképpen egy éve működik, de mivel kinőtte a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Templom téri épületében kapott helyét, a Kossuth Lajos utca 115-be a Helyiérték Egyesület helyiségébe került, ahol hétfőn, szerdán és csütörtökön 9 és 12 óra közt fogadja a gyerekeket és szüleiket.

Az érdeklődés folyamatosan nő iránta, köszönhetően annak, hogy a “Baba-ház” a lehetőségek széles tárházát kínálja. Zene, játék, mondóka, dalolás, bábozás, ötletek, praktikák, ölelgető, babaruha, díszítés, közösségi programok várják a betérőket, s mindez együtt biztosítja, hogy a szülők és csemetéik ésszerűen, hasznosan, társaságban töltsék el a délelőttöket.

Persze az sem mellékes – mondja Schneider Zoltánné klubvezető -, hogy időről időre a szülők szinte mindegyikében felmerülnek olyan kérdések, amelyekre itt szakemberektől kérhetnek – és kapnak is – választ. Ezenkívül rendszeresek a fejlesztő foglalkozások, melyek ugyancsak nagymértékben megkönnyítik a szülők ezirányú otthoni feladatait.