„Fejlődik a pályaállítás és a szervezés, hiszen a tavalyi versenyüket is felülmúlták a komlóiak. A verseny végén a kaja igen jó volt. A tízes skálán nyolcas osztályzatot érdemelnek a szervezők.” Ilyen és ehhez hasonló gondolatok olvashatók a Bátyai Éjsólymok íjász szakosztály honlapján a Sikondán rendezett íjászversenyt követően, s ez is bizonyítja: a házigazdák nagyszerű viadallal gazdagították az idei versenynaptárt.

Március 21-én a sikondai Kossuth Pihenőparkban rendezte meg a Komlói Hétdomb Íjász Egyesület a II. Hétdomb Kupa elnevezésű 2 és 3 dimenziós vadászíjász-versenyét. Az évszakhoz képest kissé hűvös, de szerencsére száraz, időnként verőfényes idő fogadta a versenyre nevező 126 íjászt. A viadalon Baranya összes íjászegyesülete képviseltette magát, sőt érkeztek versenyzők Ásotthalomról, Kaposvárról, Kismányokról, Szekszárdról, Kalocsáról és Paksról is.

A technikás pálya és a szeles idő komoly kihívást jelentett a sportolók – köztük a 27 komlói íjász – számára. A sokszor takarásban lévő célok jócskán kibabráltak a mezőnnyel, a versenyzők például egy magaslesről olykor fél lábon állva tartottak célra. A házigazdák a nehézségek ellenére alaposan kitettek magukért, összesen 12 érmet gyűjtöttek be eredményhirdetéskor.

A komlói vonatkozású eredmények (a külön nem jelzettek mind a Hétdomb tagjai): I. helyezések: Teimel Ákos (gyermek tradicionális kategória), Halmai Tamás (longBow ifi kat.), Fias Patrik (longBow mini kat.), Stemler Kitti (trad. gyermek kat.); II. helyezések: Krausz Gábor (férfi vadászreflex kat.), Fülöp Márta (női 3D kat.), Gyurkó Dávid (Főnix Komló – trad. gyermek kat.), Makrai János (Főnix Komló – trad. ifi kat.), Kulcsár Ervin (vadászreflex senior kat.), Wágnerné Nagy Anikó (vadászreflex női kat.); III. helyezések: Füzesiné Nagy Rita (trad. női kat.), Wágner Károly (vadászreflex férfi kat.).