Az előző évek hagyományait követve idén is csatlakozott a Magyar Víziközmű Szövetség (MAVÍZ) ivóvíz-népszerűsítő kampányához a Komló-Víz Kft. A “CSAPVÍZ – bármikor megengedheted magadnak” szlogen alatt futó kampányban a fogyasztók minél szélesebb körével igyekeznek megismertetni, miért jó, ha a csapvizet választják.

Az indoklás szerint a csapvíz biztonságos, mert az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Egészséges is, hiszen minden ásványi elemet megfelelő mértékben tartalmaz, és még csak nem is hizlal. Emellett nem szennyezi a környezetet műanyag palackokkal és azok szállításával, valamint kényelmes, mert nem kell érte elmenni a boltba és hazacipelni. Kéznél van és sokkal olcsóbb (1 m3 ásványvíz = 660 palack = 110 zsugorfóliás csomag, ami átlagáron 10 ezer Ft), ráadásul az egyik legjobb szomjoltó.

Mint megtudtuk, a MAVÍZ idén is rengeteg prospektust, rejtvényfüzetet, kifestőkönyvet, plakátot és egyéb reklámanyagot készíttetett és juttatott el az ország minden pontjára a szolgáltatókhoz, akik saját ellátási területükön továbbítják azokat az óvodákhoz, iskolákhoz és a lakossághoz.

A “Víz világnapja” keretében március 16-án üzemlátogatáson vettek részt a Nagy László középiskola szakképző intézményegységének környezetvédelem szakos tanulói a Komló-Víz Kft-nél. A fiatalok elsőként a cég központjában található diszpécserközpontot és az akkreditált laboratóriumot tekintették meg, majd a mecsekjánosi szennyvíztisztító-telep működésével és technológiájával ismerkedhettek. Végezetül Budafára látogattak el, ahol a vastalanító-berendezést, az automata klórozót, a víztározót és a hálózati  feladó-szivattyúkat nézhették meg működés közben.