Sok dolguk akadt a mentőknek február 23-a és március 15-e között: 90 mentést és sürgősségi szállítást végeztek, 205 esetben pedig szakkíséretet igénylő betegszállításra vették igénybe járműveiket.

A tűzoltókat a vihar okozta károk és további veszélyelhárítás miatt öt esetben hívták segítségül. Ez lett volna a legtöbb riasztás oka, ha a körtvélyesi lakótelep gyerekei nem űznek sportot abból, hogy rendre felgyújtják a házak melletti füves területet. A három hét alatt eloltott 9 tűz körül hat ezen a környéken keletkezett. A szakemberek szerint ezek a tüzek nemcsak költséges “játékok”, de fennáll annak a veszélye is, hogy a tűzoltók épp egy ilyen eset miatt nem érnek oda időben egy komolyabb, veszélyesebb eseményhez.

A rendőrség 14 balesetről értesült a fenti időszakban, melyek közül tíznél senki sem sérült meg. A további négy karambol során viszont egy ember meg meghalt, öten könnyű, egy fő pedig nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A tizennégy karambolban összesen 3,8 millió forintos kár keletkezett.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az erdőkkel övezett útszakaszokon fokozott óvatossággal, a szokottnál lassabban közlekedjenek, mert az utóbbi hetekben jelentősen emelkedett a vadelütések száma.