A napokban Domocoş Adrian Nicolae polgármester vezetésével belényesi delegáció látogatott Komlóra.

Polics József komlói polgármester és romániai kollegája személyes hangvételű, baráti hangulatú beszélgetést folytatott egymással. Az eseményre 2011. július 9-én, a XXV. Jubileumi Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédelmi Tábor ideje alatt került sor.

Az erdélyi település polgármestere nagyra értékelte a találkozót, hiszen 2008-as megválasztása óta először nyílt lehetőség arra, hogy polgármesteri szinten folytathassanak tárgyalásokat Komló vezetésével.

A találkozó célja a bemutatkozás mellett a közös gondok és lehetőségek megbeszélése volt. A két városvezető találkozóján szó esett a korábban kialakított együttműködés felélénkítésének igényéről, valamint Belényes és Komló gazdasági kapcsolatainak erősítéséről. Polics József és Domocoş Adrian egyaránt hangsúlyozta, hogy a két település kapcsolata nem merülhet ki protokolláris eseményekben, hanem valódi, élő és intenzív együttműködésre van szükség.

Polics József elmondta, az erdélyi partnerek megértették a változtatás időszerűségét, szükségességét. Megerősítette: partnerek vagyunk abban, hogy új, az eddigitől eltérő alapokra sikerüljön helyzeni a kapcsolatot. Hozzátette: remélhetőleg sokkal erősebb lesz a két város közötti kapcsolat és sokkal jobban tudnak együtt dolgozni a továbbiakban. Hozzátette, meg kell találni azokat a területeket a már meglévők mellett, ahol segíteni tudunk egymásnak. Az egyre szorosabbá váló kapcsolat keretében a jövőben különböző szintű találkozókat terveznek a felek. Arról is szó esett, hogy később gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokat is kiépíthetne egymással a két település.

A belényesi polgármester többek között az alpolgármesterével, a helyi rendőrkapitánnyal és a tűzoltóság vezetőjével érkezett városunkba. A vendégek sok sikert kívántak Komló új vezetésének, és gratuláltak Polics József polgármesternek. 

Belényes (Románia, Erdély, Bihar megye) településsel 1989-ben vette fel a város a kapcsolatot, a testvérvárosi megállapodás megkötésére pedig 1997-ben került sor.