A “Sztárpalánta” című tehetségkutató versenyen vettek részt február 15-én Pécsett, rá hat napra pedig a mohácsi Busójáráson léptek fel a Pöndöly tagjai. Eredményeik ismét igazolják az egyesületnél folyó munka magas színvonalát.

A Sztárpalántára nagyon készültek a pöndölyösök szólistái és zenészei, s hogy érdemes volt, az bebizonyosodott a főleg szülőkből álló közönség és a szakemberekből álló zsűri (Hahn-Kakas István és Kneifel Imre) előtt. A megmérettetés-sorozat pécsi fordulójából a következők jutottak a budapesti döntőbe: Táncosok: Mészáros Dávid és Szalóki Dorina, Jusztin Levente és Blumenschein Alinka, Budai Dániel és Koch Mónika; Énekesek: Blumenschein Alinka, Papp Cecília; Zenészek: Cincogó zenekar (Koch Mónika, Fenyvesi Fanni, Kapitány Dóri, Simon Fruzsina, Szileszki Angéla, Blumenschein Alinka, Ruzsinszky Emma). A versenyzőket Németh Csilla, Kirch Zoltán, Martos G. Csongor és Deáky Péter készítették fel.

pandaly-mohacsonbFebruár 21-én aztán Mohács hagyományos, messze földön híres fesztiválja a Busójárás idején vártak feladatok a Pöndöly tagjaira, akik ismét jól szerepeltek. A 38. Schneider Lajos Népdaléneklési Versenyen Kapitány Dóra bronz fokozatot érdemelt ki (felkészítő tanára Papp Judit Elza), Papp Cecília ezüst fokozatot kapott (felkészítő tanára Pleszné Fényes Edit és Deáky Péter), Blumenschein Alinkának (felkészítője Blumenschein Károlyné) pedig a zsűri kiemelt különdíjat ítélt oda. A III. Országos Népzenei Tehetségkutató Versenyen a Hétpendely (Cincogó) zenekar kategóriagyőztes lett, s ezen a megmérettetésen a zenekar prímása Simon Fruzsina kapta meg a zsűri különdíját.

A Busójárás szombat délutáni játszóházát és a hajnalig tartó táncház magyar részét a Hétpendely és a Zúgató zenekar közösen muzsikálta végig.