Szeretettel köszöntöm a tanítókat, tanárokat, óvodapedagógusokat, az oktatási és közművelődési intézmények valamennyi munkatársát. Köszönöm a pedagógusok türelmét és elkötelezettségét. Köszönöm e jeles napon, a Pedagógusok Napján, amely nagyon sokat jelent a számunkra.

Köszönöm mindnyájuknak, hogy a nevelő-oktató munka mellett intézményeik rendezvényekkel öregbítik városunk hírnevét, olyan felejthetetlen közösségi élménnyel ajándékozzák meg a gyerekeket és szülőket, mely egy életre beívódik emlékezetükbe és ez által gazdagabbak, értékesebb emberek lesznek.

Nagyon kedves számomra Paulo Freire gondolata, mely így szól:
“Nevelni annyit tesz: hinni a változásban”

A jó pedagógus optimista, kissé idealista, mert hiszi, hogy képes a világot szebbé és jobbá tenni. Én tudom, hogy Önök képesek is rá, és tudom, hogy az Önök kitartó és becsületes munkája által felnő majd egy új nemzedék, és az értékek, a tudás, egymás tisztelete, elfogadása, szeretete, a társadalmi életen belül megfelelő helyre kerülnek.

Közös feladatunk, hogy korszerű tudással és kiforrott jövőképpel rendelkező új nemzedék számára a lehető legszélesebb körben történő boldogulás lehetőségeit

Köszönöm munkájukat és kívánok további sok sikert, nagyon sok erőt, kitartást, jó egészséget.

Borbás Sándor
önkormányzati képviselő