A közelgő tájékozódási futó világbajnokságig több helyen kicsinosítják a Belvárost. Új játszótér és fedett autóbuszváró épül Sikondán.

A közhasznú munkások és a városlakók hathatós munkájával újult meg a Belváros egy része – számolt be a közelmúltban elvégzett csinosítási munkákról Dr. Makráné Kónya Melinda, a 2. számú választókörzet képviselője a Mecsek-NET Televízió legutóbbi adásában.

Az összefogás eredményeként kapott új festékréteget a vasúti átjáró „fékező korlátja”, valamint a Városház teret lezáró zöld korlát. A kátyúzás is már a vége felé tart, és tovább zajlik a terület virágosítása. A képviselőnő jelezte, hogy megkezdték a Piramisház alatt található illemhely felújítását, sőt a vasútátjárónál álló bakterház kimeszelése is a közeljövő tervei között szerepel. Egyelőre a források hiánya miatt csak zúzottkővel boríthatták le a pizzázó előtti-, valamint a könyvtár mögötti parkolót. Jó hír viszont, a közeljövőben – pályázati pénzből – megújulhat Mánfa és Komló belvárosa közötti aszfaltcsík.

Dr. Makráné Kónya Melinda, mint a Sikondai Részönkormányzat vezetője tájékoztatta lapunkat az üdülőkörzetben elvégzett munkákról. A szemétszedési akció sikere után már körvonalazódnak az újabb tervek. A részönkormányzat szeretne egy sikondai játszóteret is létrehozni. (A kemping előtti kanyar bal oldalán lévő zöld területen – a szerk.) A kempingnél lévő buszmegálló pedig egy fából készült, kivirágosított esőbeálló bódéval válhat komfortosabbá. Emellett felújítva visszakerül a Magyarszék felőli útkereszteződésbe a többnyelvű, a testvérvárosokat is felsoroló üdvözlőtábla.

A képviselőnő egy újkeletű rendezvényről is beszámolt. Az egészség jegyében szerveznek augusztus 6-án Sikonda Napot, ahová várják Komló és a környező települések lakosságát.