Alig két hónapja kezdte meg működését az új komlói varroda, amely – szoros önkormányzati együttműködéssel – máris bővítést tervez. A cél egy minimálisan 100 főt foglalkoztató üzem létrehozása.   

Március végén kezdte meg működését az új varroda – a városvezetéssel a kezdetektől szorosan együttműködő üzemeltető cég az önkormányzat segítségével nagyon rövid idő alatt újította fel és rendezte be az épületet, és 45 fővel indította el a termelést.

Időközben 65 főre bővült a létszám. Az azóta eltelt hónapok során körvonalazódtak a fejlesztés további irányai: kétműszakos termelés, és a foglalkoztatottak számának duplázása került szóba.

– A KÉZMŰ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével a napokban folytatott egyeztetésen megerősítést nyert: a valószínűleg már az ősz elején végrehajtja azt a bővítést, amelynek során akár száz főre növekedhet a foglalkoztatottak száma – mondta Polics József polgármester. – A részletekről természetesen még folynak az egyeztetések.

Szó van róla, hogy új telephelyre költözik az üzem, amihez az önkormányzat természetesen minden segítséget megad, hiszen rendkívül örvendetes tény, hogy a leépítések közepette egy cégnek ilyen nagyarányú munkahelyteremtésre adódik lehetősége.

Tudomásom van arról is, hogy a cég az utóbbi napokban több munkavállalójának – megfelelő munkaügyi indokkal – próbaidőn belül felmondani kényszerült. Az elbocsátásokból eredő konfliktusokat egy cég belső ügyeként kezelve nem tisztem megítélni, bízom benne, hogy a menedzsmentnek és a munkavállalóknak sikerül szakmai alapon, a megfelelő jogi keretek között rendeznie ezt az ügyet.

 Ettől függetlenül a bővítési tervek elindítása az egyeztetések alapján megy tovább.