Már elkezdődött és szinte az év végéig tart az a “Pontvadász” akció, melyet a Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete (DÖKE) szervez a Hélix Sport Egyesülettel, valamint a Hétdomb Természetbarát Egyesülettel közösen.

Mint azt Iván Attilától a DÖKE elnökétől megtudtuk, az akció célja rendszeres sportolási, versenyzési, valamint aktív pihenési lehetőséget biztosítani a szabadidősport keretében Komló és vonzáskörzetének lakói számára, országosan meghirdetett, nyílt versenyek keretén belül. Az úszást, futást, kerékpározást, természetjárást magában foglaló akcióba bárki bekapcsolódhat, aki kedvet érez a rendszeres testmozgáshoz.

A részletekről Iván Attila elmondta: a résztvevők minden versenyen pontokat gyűjthetnek – a teljesített távtól függően 10 és 40 közöttit. A 100 pontot elérők feliratos mezt, a 200 pontot elérők pólót és névre szóló kis kupát, a legtöbb pontot elérő fiú és lány pedig külön ajándékcsomagot kap. A “Pontvadász” akcióban az vehet részt, akinek van akcióigazolványa (ez ingyenes), azonban a dokumentum tulajdonosának a rendezvényeken nevezési díjat kell fizetnie. A teljesítések igazolása az akciónapon átvett akcióigazolványon, a rendezvények célhelyén, pecséttel történik. A teljesítéseket a DÖKE nyilvántartja, ellenőrzi és az összesített eredményeket elkészíti.

Az első pontgyűjtési lehetőség a február 14-15-én lezajlott, 2009 perces váltóúszás volt, de november közepéig további 10 rendezvényen lehet részt venni. A legközelebbi március 21-én Sikondán lesz, Napfordí-Tó futás néven.  Nevezni már most is lehet (betty1987@vipmail.hu; 06-20/201-0660), és aki március 19-én 16 óráig regisztráltatja magát, annak a helyszínen a nevezési díj 100 forint/fő/versenyszám. Aki a helyszínen nevez (március 21-én 14 órától), annak 200 forint/fő/versenyszám-ot kell fizetnie.

A kategóriákról, távokról, díjazásról és egyéb tudnivalókról a fenti e-mail címen és telefonszámon, valamint a www.doke.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.