Mint korábban foglalkoztunk vele, a Solar Energy Systems Kft november végéig a komlói ipari parkban építi fel 1400 négyzetméteres üzemét, amelyben 108 dolgozóval, modern amerikai-japán technológiával végzi villamos energia előállítására szolgáló napelemek gyártását.

Letették a Solar Energy Systems Kft. mintegy 1,2 milliárd forintból épülő napelemgyártó üzemének alapkövét Komlón.

Az ünnepi beszédében Polics József, Komló polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztés a rendszerváltás óta az első olyan termelő vállalkozás beindítását teszi lehetővé a városban, amely nagy számban teremt új munkahelyeket. A városvezető szerint „a jövő technológiája jött el abba a városba, ahol mindig meghatározó volt az energetikai célú foglalkoztatás”.

Az eseményen részt vett Szekó József, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke is, aki szimbolikus jelentőségűnek nevezte, hogy az ország egyik legkorszerűbb, megújuló energiatermeléshez berendezéseket gyártó cég üzeme a “szén városában” épül fel.

Az alapkő letételét követően tartott szakmai bemutatón, Vajda László, a cég szóvivője kifejtette, hogy termékeiket elsősorban a német piacra szánják, tekintettel arra is, hogy Németország 2020-ra a jelenlegi 8,5 százalékról 40 százalékra akarja növelni a megújuló energiák arányát, reményét fejezte ki, hogy a napenergia hasznosítása iránti igény Magyarországon is erősödni fog a jövőben.

Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd a villamosenergia-költségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket.