Nem tudja tovább ellátni a nem köteles feladatokat az önkormányzat, ezért átadná őket a megyének, derült ki a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A döntés érinti a kórházi fekvőbeteg-ellátást, az idősek otthonát és az alapfokú művészeti oktatást. 

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete szomorúan nyugtázta, hogy a város rendkívül rossz pénzügyi helyzete miatt újabb kedvezőtlen döntést kényszerült hozni. De sajnos tény, hogy 12 évnyi szocialista kormányzás után a várost 1.780 MFt-os hiánnyal vette át az új vezetés. Ennek következtében nagyon szigorú 2011-es pénzügyi koncepció született, amely érintett több ágazatot is.

Nincsenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő időszakokban a város pénzügyi konszolidációja miatt még több nehéz döntés kell majd hozni a városházán. A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ahol lehetséges, segítse regnáló városvezetés munkáját a pénzügyi konszolidáció megteremtésében.

Célkitűzésünk a meglévő munkahelyek megtartásának segítése, és a szolgáltatások lehetőség szerinti megtartása. A kapott új lehetőséggel a gazdasági és településfejlesztési bizottságban is ezt az álláspontot szeretnénk képviselni.

                                                                         Hudanik György titkár, Kereszténydemokrata Néppárt Komlói Szervezet