Mint ismert Komlónak az önkormányzati lakások utáni bérleti díjból, közüzemi szolgáltatóknál felhalmozott tartozásokból mintegy 800 millió forint kintlévősége keletkezett. Ez három komlói szolgáltatót érint, melyeknek ezáltal a működésük került veszélybe. Emellett egyre több társasház kerül nehéz helyzetbe a nem fizetők miatt.

Nagy gondot okoz tehát a kintlévőségek, hátralékok rendezése, melyhez az igazságosság szellemében és a rendesen fizetők védelme érdekében hozzáfogtak a helyi közműcégek.

Ezt támogatja Borbás Sándor, a FIDESZ-KDNP komlói frakcióvezetője is, aki szerint meg kell védeni a tisztességesen fizetőket a nem fizetőkkel szemben.

„Akiben nincsen hajlandóság – mert bár tudna fizetni, de ezt a lépést nem teszi meg – azokkal szemben határozottan fel kell lépni. Ugyanakkor, akik szociális helyzetük miatt nem tudnak fizetni, azok külön megállapodást köthetnek az önkormányzattal az adósságuk rendezéséről. Ha valaki bajba kerül, és ideiglenesen nem tudja fizetni a szolgáltatás díjait, lehetősége van segítséget kérni, adósságrendezési eljárásban részt venni. Ennek során ügyfélbarát megoldásokat keresünk” – hangsúlyozta a várospolitikus.

Vélhetően az önkormányzat és a közműcégek korábbiaknál határozottabb fellépésének köszönhetően, megnő majd a fizetési hajlandóság. A szolgáltatók tájékoztatása szerint ennek jelei már érzékelhetőek is.