Tíz év után új személy ül a Komlói Városgondnokság vezetői székébe.

Bogyay László tíz évig irányította a gondnokságot, a városvezetés megköszönte az ez idő alatt elvégzett munkáját. A feladat többrétű volt, az elmúlt években nem csak a gondnokság hatáskörébe tartozó munkát kellett ellátni, hanem a temérdek beruházásban is végeztek előkészítő munkálatokat a kivitelezők számára.

A vezetői székbe Bareith Péter ül a következő öt esztendőre, aki korábban munkaügyi csoportvezetőként és gazdasági vezetőhelyettesként munkálkodott a városgondnokságnál.

„Szükségünk van egy fiatalos lendületre, amely egy teljesen új irányból közelíti meg a feladatokat. Három pályázatból választottam ki a nyertest. Bareith Péter fiatal, komlói családapa és nem utolsó sorban a gondnokságon dolgozik több, mint 8 éve, amelynek köszönhetően ismeri a rendszer működését” – indokolta az egyszemélyes döntést Polics József polgármester. A veszélyhelyzet eredményeképpen ugyanis a testületi döntéshez kötött pozícióról a városvezető dönthetett. „A komlói ellenzék az elejétől kezdve támogatta egy új személy kinevezését, nem értem a facebook bejegyzésüket ezzel kapcsolatban” – tette hozzá.

A kinevezés és a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetőjének bejegyzése kapcsán megszólalt Kispál László alpolgármester is. „Fontos kiemelnünk, hogy a közmunkaprogram sikeres működésének hála a töredékére csökkent a munkaerő a gondnokságon. Ennek okán, és a bővülő feladatok miatt növekedett a nyomás a városgondnokság vezetőjén. A múlt esztendőben felszabaduló forrásokat felhasználva a KÖT még egy évet szeretett volna adni Bogyay László vezetőnek, hogy tiszta képet kaphassunk a hatásfokáról” – mondta el lapunknak az alpolgármester.

Bareith Péter hamarosan hivatalba lép. „Szeretném megköszönni a belém vetett bizalmat. A sok szakmai változtatás mellett az is a célom, hogy a lakosság irányából érkező kéréséket jobban kezeljük, és a megvalósításra egy elfogadható határidőt adjunk” – vázolta a jövőt a leendő vezető.