Nagy küzdelemben szereztünk pontot a nyáron megerősödött Budakalásszal szemben. A három piros lap és a 28 percnyi kiállítás jó adalék a mérkőzés megítéléséhez. Fotó: Péter Szabó Zoltán

Üresen kongó lelátok előtt lépett pályára koronavírustól megtépázott kézilabdacsapatunk a Budakalász ellen. Kilvinger Bálint dolgát nehezítette, hogy különböző sérülések miatt nem számíthatott Dobi, Djurdevic, Hoffmann és a csapatkapitány, Balázs Sándor játékára. Csoknyai Istvának, a vendégek mesterének egyedül Varju martint kellett nélkülöznie.

Komlói góllal, a beugró csapatkapitány, Granic védéseivel kezdődött a találkozó. Azonban a 10. percig a Budakalász meghatározó triója, a Perisic, Koncz, Rotim vállalt főszerepet.

A dolgok menetén Takács Bence fordított, zsinórban szerzett három góljával lépéselőnybe kerültünk. Lendületünkből sokat elvett, hogy „szépen” gyűltek kiállításaink, rendre emberhátrányba kényszerültünk. 12-13-nál Kilvinger Bálint időkéréssel próbált frissíteni játékunkon. Tény, hogy eredményesen, hiszen a hátralévő perceket 4-1-re hoztuk, így kétgólos előnnyel térhettünk pihenőre.

Igencsak belekezdtek a csapatok a második játékrészben. Zobec gólja (17-14), majd Jerkovic kiállítása paprikázta a kedélyeket. Perisic góljára Szkokán válaszolt, majd jött Holpert kétperce, ráadásul Radnicot piros lappal kizárták a folytatásból. Ekkor arra gondolhattunk, hogy megléphetünk ellenfelünktől.

Csomor kapufája után sajnos jött a „feketeleves”. Előbb Jógát, majd 10 másodperccel később Grünfeldert szórták ki a játékvezetők. A vendégek három gólt is elsüllyesztettek hálónkban, amivel ismét magukhoz ragadták a vezetést. (18-19)

És még nem volt vége vesszőfutásunknak. Jerkovic harmadik kétperce miatti pirosa úgy tűnt, hogy nagy mélységbe taszítja csapatunkat. Nem adták fel azonban Takácsék. Emberfeletti akarással „visszamásztunk” a mérkőzésbe, sőt Csomor találatával 11 perc után ismét mi vezettünk. Persze az is kellett ehhez, hogy Granic megfogja Nagy Norbert büntetőjét.

Jóga piros lapját szinte már nem is érzékeltük. Az utolsó 10 perceben előbb mi, majd a Budakalász vezetett. Zobec két büntetőből egyet belőtt, a másodikat kihagyta, de a kipattanó a miénk volt. (28-27). A mérkőzés utolsó találata a válogatott-kerettag Koncz András nevéhez fűződik, aki ugyancsak büntetőből volt eredményes. Támadhattunk a győzelemért, de a jól védő Boros fogta a védők által szorongatott Zobec labdáját. Maradt a döntetlen.

Az egri mérkőzés mélységeiből visszatérő, sérülés miatt négy, majd meccs közben a kizárások után további két játékosunkat is elveszítő csapatunk hősies küzdelemben tartotta itthon az egy pontot.  

K&H Kézilabda Liga 12. forduló mérkőzése:

Sport36-Komló – Budakalász 28:28 (16-14)

Komló, Városi Sportközpont zárt kapuk előtt V: Bíró, Kiss

KOMLÓ: GRANIC – Szkokán 4, ZOBEC 7, TAKÁCS 6, Jerkovic 2, GRÜNFELDER 3, Csomor 2. Cs: Szilágyi(k), Jóga 2, Sunajko 2, Oláh T., Melnyicsuk, Vaskó, Kovácsevics, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Budakalász legeredményesebb játékosai: Koncz András 8, Nagy Norbert 5 voltak.

Hétméteresek: 5/3 illetve 5/3   Kiállítások: 18p illetve 10p Kizárva: Jerkovic, Jóga illetve Rednic

A mérkőzés alakulása: 5.p 2-3 10.p 4-5 15.p 6-6 20.p 10-9 25.p 12-12 35.p 18-18 40.p 20-21 45.p 23-23 50.p 25-24 55.p 26-26.