Megújul a Mecsekjánosiban található parókia tetőszerkezete. Az ingatlan a Pécsi Egyházmegye tulajdonában van, azonban az állagmegóvás mindkét fél érdekét szolgálja.

Az elmúlt években a templom mögötti kálváriát újította meg Komló Város Önkormányzata Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és a kormány támogatásával. Előtte pedig a templom tetőszerkezete, vízelvezetetése korszerűsödött, illetve a belső szakipari munkálatokat végezte el a kivitelező. A tervek szerint a templom melletti parókiában pedig egy kiállító helyiséggel egybekötött cserkészszállást alakítanának ki a jövőben az épületben. Erre azonban csak a későbbiekben lesz lehetőség.

„Bár a parókia épületének tulajdonjoga nem az önkormányzaté, a több mint 100 éves épület értékes ereklyéket őriz, amelyeket méltó körülményeket megteremtve mutatnánk be a látogatóknak. Ez alkalommal azonban a tetőszerkezet rekonstrukciójára tudtunk forrást lehívni” – árult el Polics József polgármester.

Az ingatlan mellett már kialakított egy játszóteret az önkormányzat, és a jövőben a mögötte található pincét és présházat is újragondolná a városvezetés megteremtve ezzel egy rendezett közösségi teret a városrész és a hitközösség számára.