Hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely alapján folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja.

Sport törvény 1. § (3)Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.

Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) nyitva tartását, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALÁBBIAK:12.§ (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak. Folytatódhatnak tovább az ilyen edzések úgy egyéni, mint csapat sportágakban felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett, de tilosak a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda.

A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, de nézőként ott tartózkodni tilos. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A koronavírus-járvány második hulláma kapcsán kiadott kormányrendelet értelmezése után kiderült, – bár nézők nélkül -, de lehet játszani bajnoki mérkőzéseket a különböző sportágakban. Komlói szemszögből ez leginkább felnőtt és utánpótláskorú kézilabdázóink, labdarúgóink, kosárlabdázóink és asztaliteniszezőink fordulóit érinti pozitívan.