Egy korábbi csőtörés miatt meg kellett bontani a burkolatot a Kossuth Lajos- és a Berek utca csomópontjába. Ezt kihasználva, folytatja az önkormányzat a belvárosi gyalogos felületek teljes felújítását és újragondolását.

Mostanában sok gondot okoztak az elöregedett eternit vezetékek a városban. A nem várt problémákat kihasználva, korábban kezdte el a felújítást a városvezetés. A sarkon található népszerű lángosos közvetlen környezete megújult, rendezett zöld felületek és járóburkolat fogadja a közlekedőket.

Korábban már megújult a Bem utca, valamint az SZTK és az OTP bankfiók közötti gyalogos szakasz. A csőtörés okán az önkormányzat a másik irányból is elkezdte a munkát. Jelenleg a DM és a pékség előtti csupasz kőfal átalakítása zajlik. Helyére támfal kerül, és egy év múlva már színes növények fogják díszíteni Komló egyik kiemelt csomópontját.

A belváros megújításának következő lépése az árkádsor előtti járdák újragondolása. Az úttest felé eső szakaszt megszüntetik, helyére zöld felületet terveznek, a boltok előtti járdát felújítják és közösségi csomópontokat hoznak létre egységnyi szakaszonként.