Figyelemre méltó eredményességgel és az ahhoz kapcsolódó látványos játékkal rukkolt elő a Sport36-Komló ifjúsági kézilabdacsapata az idei bajnokságban.

A kék-fehérek az eddig lejátszott hét mérkőzésen nem találtak legyőzőre, két alkalommal – a Győr és a listavezető PLER otthonában – döntetlent értek el.

A bajnokság negyedénél egyelőre a Final Four-t jelentő második helyen állnak fiaink, a realitáshoz persze hozzátartozik, hogy a vírushelyzet miatt riválisaink néhány találkozója elmaradt, ezzel együtt kimagaslóan teljesítünk, a vesztett pontok tekintetében is a 2-3. pozíciót foglalja el közvetlen utánpótlásunk az I. osztályban.

Péter Szabó Dávid edző már korábban a tempókézilabda mellett tette le voksát, aminek nyomán látványos, sok gólt hozó mérkőzéseket játszik csapatunk. Ebben persze benne van a hibázási lehetőség, ám eddig jól kezelte mentálisan is a csapat a nehéz szituációkat, eredményesen jöttünk ki a szoros végjátékokból is.

A Nyugati csoport góllövőlistáját – a felnőttek keretével pallérozódó – Illés Levente vezeti 53 góllal, ami remeknek mondható 7,5-ös gólátlagnak felel meg. Sőt a második helyen is komlói játékos tanyázik. Kovácsevics István szintén pályára lépett már az NBI-es csapatban, jelenleg az ifiknél 49 találatnál tart.

A csapat erőssége, hogy a posztokon több alternatíva is akad. Ha valakinek nem megy a játék, rendre akad helyére lépő minőségi helyettes.

Nem lesz könnyű a folytatás. Egy sor rangadó vár még Szilágyiékra, de bizakodásra adnak okot az eddig látottak. Érdemes eljárni az ifik meccseire; magas hőfokú, látványos, lüktető játéknak lehetnek szemtanúi a kézilabdabarátok.  Olyan fiatalok főszereplésével, akik rövidesen az NBI kapuján kopogtathatnak.  

A tabella élcsoportja: 1. PLER 13p (7m) 2. Sport36-Komló 12p (7m) 3. NEKA 10p (6m) 4. Veszprémi KKFT. 8p (6m) … 8. BFKA-Veszprém 4p (2m)