Nem szükséges a belvárosig gyalogolni. Már Kökönyösben is készpénzhez juthatnak a környéken élők. Pénzkiadó automatát telepített a K&H Bank Zrt a Petőfi térre.

Hosszú ideje megfogalmazott igény teljesült a napokban Kökönyösben. Az itt élők már jó évtizede jelezték igényüket egy pénzkiadó automatára. A héten áttörés történt az ügyben, a Komlón fiókot működtető K&H ATM-et telepített a Petőfi téri postahivatal bejárata mellé.

Polics József jogosnak nevezte a környéken élők igényét, hiszen Körtvélyes és Kökönyös is ellátatlan ezen a területen, ám hozzátette, hogy – szigorú gazdasági szempontokat figyelembe véve – minden esetben a bankok döntenek a terminálok telepítésről.

A komlói polgármester elmondta, hogy több intézetet megkerestek a problémával, de szerződéskötésig nem jutottak egy esetben sem. Ugyanakkor kiderült, hogy a Komlón fiókot működtető K&H szűkíti a bankfióki készpénzforgalmi szolgáltatásait, a város ezért kompenzációként két ATM kihelyezését kérte tőlük. (Egyet Körtvélyesbe, egyet Kökönyösbe – a szerk.) Az egyeztetés csak fél sikert hozott, mivel kettő helyett csak egy automata felállítását hagyta jóvá a pénzintézet.

Polics József polgármester ezt is sikerként értékelte, mivel országos szinten ez az egyetlen külterületi ATM, amit a K&H telepített az utóbbi időben.

A Petőfi tér és környezete az elmúlt időszakban óriási átalakuláson ment keresztül, a pénzkiadó automata tovább gazdagítja a terület infrastruktúráját.