Példaértékű összefogással – még a tél előtt – emberhez méltó otthona lesz a segítséget kérő anyának és 17 éves lányának. Fotó: Facebook

Erika és Tamara történetét már nagyon sokan ismerik. Előző otthonukból családi okokból elmenekült, majd albérletről albérletbe vándorolva végül Határtetőn (Komló és Mánfa határán), egy rossz állapotban lévő viskót vásárolt meg. Azonban itt áldatlan körülmények fogadták, sem folyóvíz, se áram nem volt a szegényes építményben. Az anyát korábban leszázalékolták, így egy rokkantnyugdíj jelenti egyetlen bevételüket, esélyük sem volt élhetőbbé tenni otthonukat.

Október közepén hívták fel Orsós Ferenc Gogen, figyelmét Erika és Tamara kilátástalan helyzetére. A Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület vezetője számtalan esetben segített már mozgósítani nehéz körülmények között élők megsegítésére. Ez történt most is. Az adományok gyűjtése mellett munkatársaival rövid időn belül falat húztak és fűtés alakítottak ki a helyszínen.

Orsós Ferenc Gogen legutóbbi Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy a villanyszerelés költségeinek előteremtésében már maguk mögött tudhatják dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselőjének támogatását is. Segítségével a jövő héten világítás is lesz, sőt a napokban bekötik a vizet, és fürdőhelyiséget alakítanak ki.

Minden a legjobb úton halad ahhoz, hogy az édesanya emberi körülmények közösen karácsonyozhasson gyermekével.

A látványos változás ellenére Orsós Ferenc hangsúlyozta, hogy nem záródott le anya és lánya ügye. Folyamatosan figyeli sorsukat, segítenek, ha szükség lesz rá.