Szeptember eleje óta először lépett pályára kézilabdacsapatunk a bajnokságban. Kilvinger Bálint együttese 40 percig állta a sarat a Csurgóval szemben. A térségi rangadón kétszer villant a piros lap. Fotó: M4 Sport

K&H Kézilabda Liga, november 28-ról előrehozott mérkőzés:

Csurgói KK – Sport36-Komló 29:24 (13:10)

Csurgó, 400 néző V: Medve, Südi

KOMLÓ: Granic – Takács 4, Zobec 3, Balázs S., Jerkovic 4, Grünfelder, Csomor 3. Cs: Djurdevic (k), Vaskó, Jóga 2, Sunajko 2, Szkokán 4, Oláh T., Melnyicsuk, Hoffmann 2, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó legeredményesebb játékosai: Hanusz 6, Szeitl és Gebhardt 5-5, Krecic 4, Leimeter 3.

Hétméteresek: 5/3 illetve 3/2

Kiállítások: 18p (Kizárva: Vasvári 36.p) illetve 14p (Piros lap: Balázs S. a 46.p ütésért)

A mérkőzés alakulása: 5.p 1-2 10.p 3-4 15.p 6-5 20.p 9-6 25.p 11-9 35.p 16-14 40.p 17-17 45.p 21-17 50.p 24-19 55.p 27-22.

Kilvinger Bálint: „Az elmúlt héten négy csapat ellen is készültünk, végül a Csurgóval játszottunk. Nem vagyok elégedetlen a csapatommal. A sok emberhátrány miatt hamarabb elfáradtunk. Jól küzdöttünk, mindent megtettünk.”

A koronavírus-járvány miatt szakmai szempontból nehezen értelmezhető körülmények között készült együttesünk – mint az utolsó pillanatokban kiderült – a Csurgó ellen. A hosszú meccs nélküli időszak ellenére jól kezdtünk a mérkőzésen. 3-1-re is vezettünk, de a sorozatos két perceink miatt az első negyedórából már a hazaiak jöttek ki jobban. (6-5)

A góllövéssel álltunk hadilábon. Tatai, a hazaiak 37 éves kapusa a kezdeti bizonytalanság után erősen feljavult. Csomor törte meg jó sorozatát, közel hat perc után talált be a korábbi válogatott kapujába. (8-6)

Védekezésben sajnos nem leltük a beálló elleni játék ellenszerét, ezen felül támadásban is követtünk el hibákat, amivel a Csurgó fokozatosan 3 gólosra hizlalta a különbséget. Túlnyomóan Jerkovicban és szélsőinkben bízhattunk, akiknek támadójátéka hasonlított leginkább az eredetire. Háromszor talált be, de ez ő góljaik is kevésnek bizonyultak, hogy felzárkózzunk.

A félidő utolsó perce mozgalmasra sikeredett. Takács értelmetlennek tűnő kiállításra némi gyógyírt jelentett Szkokán „nullszöges” gólja, ráadásul az utolsó másodpercekben félpályáról ellőtt csurgói labda üres kapunk fölé szállt. Így maradt a háromgólos hazai előny.

Úgy tűnt, jobban kezdjük a második félidőt, ám dekoncentráltságunk miatt hamar visszaállt a félidei különbség. (17-14) Először lépett komlói színekben pályára Melnyicsuk Viktor, szinte ugyanakkor kapta harmadik két percét Vasvári Ádám.

Szélsőink jóvoltából (Szkokán és Csomor) egy gólra zárkóztunk. (17-16) Sőt Sunajko felavatja a Tatai helyére lépő Pallagot, amivel kiegyenlítettünk. (17-17)

Sajnos jött a csattanós válasz, rövid időn belül 21-17-et mutatott az eredményjelző. Nem a mi malmunkra hajtotta az sem a vizet, hogy Balázs Sándort nyaktájra mért ütésért – videózás után – piros lappal zárták ki a játékvezetők a mérkőzésből. (23-17)

Meccshiánnyal küzdő csapatunkban Kilvinger Bálint folyamatosan forgatta játékosainkat, de a mérkőzésen már nem sikerült igazán közelebb lépni a hazaiakhoz.