Folyamatosan, lépésről lépésre újul meg a Komlói Bányász sporttelepének környezete. Hamarosan a füves centerpályán a sor.

A közelmúltban érkezett meg a határozat, mely forrást biztosít a KBSK füves pályájának felújításához – tájékoztatta lapunkat Polics József polgármester.

Bár a benyújtott támogatási igény tavasszal, első körben még tartalék listára került, az ígéretekhez híven újratárgyalták a beadványt, ahol már zöld jelzést kapott a projekt.

A határozat szerint a füves pályát érintő beruházást egy kétéves felújítási, finanszírozási folyamatban valósíthatjuk meg. Ennek támogatási szerződését a közeljövőben írhatják alá a felek.

Az ország egykoron legszebb környezetben fekvő pályáját kikezdte az idő. Volt időszak, amikor vaddisznók túrták fel a gyepszőnyeget, amely idővel a lyukak, mélyedések miatt sérülésveszélyessé vált.

A beruházással ez az állapot megszűnik. A munkálatok során többek között a centerpálya méretét igazítják az előírtakhoz, amellett szivárgó-, valamint öntözőrendszert építenek ki, így biztosítva a pálya talajának minőségét.

A Komlói Bányász sporttelepére látogatók nagy változás tanúi lehetnek. Kormányzati támogatással, valamint a TAO-hoz köthető MLSZ-programok jóvoltából folyamatosan szépül, korszerűsödik a sportkomplexum. A teljesség igénye nélkül, ennek köszönhetően vált ismét használhatóvá az addig elhanyagolt régi műfüves pálya és épülhetett meg az új, ugyancsak műfüves játéktér a „fekete salakos” helyén. A támogatásokból komfortosodtak korábban például a központi épület öltözőegységei is. Emellett szembetűnőek a sportpark többi épületén (tornaterem, asztalitenisz-csarnok stb.) is a változás nyomai.

A centenáriumi ünnepségekre készülődő sportegyesület otthonának korszerűsítéséhez egy komplex felújítási program készült, ennek részelemeként további pályák, épületek újulhatnak meg.