A Nemzetiségek Házában nyílt tárlat a komlói születésű naiv festőművész, Orsós Teréz munkáiból.

A Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ szervezésében a cigányság kultúrájába, a cigány képzőművészetbe nyerhettek betekintést az érdeklődők Orsós Teréz kiállításának megnyitóján.

Rónáné Lusztig Ágnes, a város német nemzetiségi önkormányzatának vezetője három nyelven – németül, beásul és magyarul köszöntötte a megjelenteket, ezzel is alátámasztva nemzetiségeink értékeket közvetítő, egymásra ható együttélését.

Köszöntőjében méltatta a Komlóról származó grafikus, festőnő pályáját. Kiemelte képeinek különleges perspektíváját, gazdag színhasználatát, hozzátéve, hogy a cigányság hagyományos életformáját életképekben bemutató alkotások néprajzi szempontból is különleges értéket képviselnek.

A koronavírus-járvány veszélyei miatt a művésznő személyesen nem tudott részt venni a megnyitón, de a róla szóló kisfilm megtekintésével az érdeklődők megismerkedhettek a képek keletkezésének hátterével, a művésznő gazdag, nemzetközi szinten is elismert alkotópályájával.