Bizony nem. És ez igaz arra az Irodalmi Estre is, ami nemrég zajlott városunkban, s melynek a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény adott otthont.

Hét novella, hét vers, melyet összeköt a zene. Egy mondattal talán így lehetne összefoglalni azt az irodalmi estet, melyet Orbán Erika, Czobor Éva, Siroki Edit és Gelb Miklós neve fémjelez.

Hogy mi kell ahhoz, hogy egy ilyen est létrejöjjön? Három dolog: ötlet, munka és egy jó csapat. Ez esetben együtt volt ez a hármas. Orbán Erika hozta az ötletet, nevezetesen, hogy Czobor Éva festményeihez választott saját prózáiból szöveget, majd ezt fűszerezték Éva verseivel. A sok munka pedig meghozta gyümölcsét, és kialakult egy hangulatos irodalmi est váza. Erika prózái szerelmes öleléssel simultak Éva képeihez és verseihez. Ám az áradó prózák és a csilingelő versek kiteljesedése csak a negyedik művészeti ággal, a zenével lehetett teljes. Felkérték Siroki Editet és Gelb Miklóst, hogy zenéjükkel színesítsék az előadást. A zenész páros örömmel vállalta a felkérést, s meg is zenésített Éva versei közül néhányat, melyek kacér kacsintásokkal játszottak a prózákkal a versekkel, és magával a közönséggel.  Íme hát meglett a csapat is, és a közös munka gyümölcse, az: Anyám, az álmok nem hazudnak című irodalmi est.

Az est érdekessége volt, hogy kortárs, író, költő és zenész tárta a nézők elé irodalmi, képzőművészeti és zenei munkáikon át saját belső világuk titkait. E kitárulkozást az esten résztvevő közönség könnyekkel, nevetéssel és tapssal honorálta.

Az irodalmi est megálmodói hálás köszönetüket fejezik ki a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteménynek, és annak vezetőjének, Steinerbrunner Győzőnének, illetve minden dolgozónak, akik segítették munkájukat és az est  sikerét.

-szerk-