Pályázati forrásokból fokozatosan korszerűsödik, szakmailag és tartalmilag újul meg a komlói múzeum.

A napokban újabb beruházás kezdődött az intézményben, igaz nem a látogatók szeme előtt, hanem az épület alagsorában. A folyosó felújítása mellett itt alakítanak ki egy három helyiségből álló irodát is, amelyben a múzeum és a könyvtár digitalizáló szobája is helyet kap. A kivitelezési munkálatokat helyi vállalkozók végzik.

Több forrásból – többek között a Kubinyi-, az Interreg- és CLLD-pályázatok jóvoltából – látványos megújulásnak lehettek szemtanúi a komlói polgárok a közelmúltban a komlói muzeális gyűjtemény épületében.

A teljesség igénye nélkül, a korábbi években a Helytörténeti Gyűjtemény bányászati és néprajzi részének átalakítására és a termek felújítására kerülhetett sor. Elkészülhetett a Dínóbirodalom játszóház, sorra frissültek a múzeumi rész tematikus szekciói, az eszközpark is bővült. Teljes felújításon esett át a komlói gyermekkönyvtár. Uniós finanszírozású beruházás végére költözhetett be a könyvtárba a gyerekek kedvence, a Komlosaurus. Szintén a megújítási programnak köszönhetően a ma már digitális oktatásban részt vevő tanulók betekinthetnek a régi idők iskolájának stilizált tantermébe.

Emellett akadálymentessé váltak a mellékhelyiségek, és az új lift építése is befejeződött, legutóbb pedig új kiállítóterem nyílhatott az épület egyik szárnyában.