A város üde színfoltjává válik a tavaly decemberi nagy csőtörés helyszíne.

Az elmúlt időszakban a Kossuth Lajos utcai elöregedett fővezeték több alkalommal eltört, rendre hátráltatva a Kossuth Lajos utca és Berek utca kereszteződésének forgalmát.

A város vezetése a közelmúltban úgy döntött, hogy a nagy átmérőjű ellátóvezeték javítását követően rendezetté teszi a város egyik legforgalmasabb csomópontjának környezetét. Ennek érdekében a városüzemeltetési irodával együtt felújítási tervet dolgoztak ki, melynek megvalósítása a közeljövőben fejeződik be.

Polics József polgármester néhány részletet elárult beruházással kapcsolatban. Ahogy az már körvonalazódik, a frekventált területet egyszintű térkőburkolattal látják el. A klasszikus járófelület vörös térburkolatot kap, míg az úgynevezett közösségi teret egy világosabb burkolattal rakják ki. A csőtörés miatt elhúzott – a lakosság körében kedvelt – „street food” lakókocsit visszaköltöztetik eredeti helyére, ahol a tervek szerint új asztalok és új ernyők is várják majd a vásárlókat. A sarki drogériát ezzel a kis térrel a Vájár-szobor és a csille mellett elhaladó járdaszakasz köti majd össze.

A kivitelezési munkákat záró parkosítás részeként egy – a nagy melegben remények szerint enyhet adó – fa elültetésére is sor kerül.