Október 11-én zárult az Öröm a zene! elnevezésű nagyszabású zenei tehetségkutató. Az idei sorozat díjait az A38 Hajón adták át, ahol komlói zenész is elismerésben részesült. Fotó: G.R.B – archív

A rendezvény idei nagy döntőjébe – közel ezer formáció közül – 26 jutott be az országból és határainkon túlról, köztük a paksi helyszínről továbblépő komlói Gipsy Rock Band.

A kétnapos finálé zárásaként 10 kategóriában nyújtottak át elismeréseket. Komlói zenész is a díjazottak közé került. „Egy átzenélt élet, az út példa” – felütéssel adta át Murka Gyula Gipsy-nek „kiemelkedő zenei tehetségéért” a 2017-ben alapított ÖRÖM A ZENE – Újfalusi Gábor Díjat Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat idei döntőjét a Kontraszt együttes nyerte. A kategóriákban (az év zenésze – az év könnyűzenei rendezvényhelyszíne – az év zenepedagógusa – az év felfedezettje – az év hangmérnöke – az év hangtechnikusa – az év világosító és látvány technikusa – az év hangszerjavító műhelye – az év zenei újságírója – az év különdíja) a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket ismerték el.