Változatos, fordulatokban bővelkedő mérkőzés – a Komlói NKE nyerte a történelminek számító komlói kézilabda-rangadót.

A rutin és a fiatalos lendület találkozott egymással a megyei női bajnokság komlói rangadóján. A történelminek számító találkozóra a két együttes egy-egy győzelemmel érkezett. A Sport36 és a KNKE egyaránt a Siófok együttesét verte addig.

Mintha páternoszterbe léptünk volna, mindkét gárda szempontjából élesen elkülönülő időszakok váltogatták egymást a mérkőzésen.

A Sport36 kezdte jobban a találkozót. Az első negyedóra egyértelműen a Sport36-é volt. Somlai Viktória fiatal tanítványai bátor játékkal használták ki a rutinos KNKE védelmi megingásait.  A kimaradt hetesek és ziccerek azonban felhozták ellenfelüket, amely többször is remekül találta meg beállósát, és ennek köszönhető, hogy a szünetig megfordították az eredményt.

A második játékrész első időszakában fokozatos elhúzott a KNKE. Ötgólos előnyük csak azért nem hízott nagyobbra, mert több esetben is a kapufát találták el Drüszlerék (KNKE). A védekezés során elkövetett fegyelmezetlenségeiket – egy időszakban hármas emberhátrányban játszottak – kihasználták Buzádyék (Sport36), akik a 48. percben fordítottak.

Az utolsó 10 perc azonban ismét a KNKE együtteséé volt. Az elnyűhetetlen Török Márta hátára vette a csapatot, újból megléptek a Sport36 fiataljaitól, amire azok már nem tudtak érdemi választ adni.

 Megyei bajnokság B. csoport 3. forduló:

Sport36-Komló – Komlói NKE 29:31 (10-11)

Komló, Városi Sportközpont 150 néző V: Snóbli B., Snóbli Gy.

Sport36-Komló: Hausznek – Somogyvári 1, Fodor 3/2, Györe, Kemény 5, Rácz 6, Szklenár 1. Csere: Boros (k), Buzády 8/5, Rittinger 2, Schaffer, Ignácz, Patocskai 3, Blézer, Váczi, Orosz Edző: Somlai Viktória

Komlói NKE: Vókó – Kovács K.2, Tolmácsiné 2, Török 8, Drüszler 9//1, Pozsgai L. 2, Andrika 2. Csere: Fellingerné, Paska 3, Vábóné, Pozsgai A., Heidecker, Szakala, Lenge 3. Edző: Jégl Norbert, Pozsgai István

Hétméteresek: 10/7 illetve3/1 Kiállítások:6p, illetve 16p

Somlai Viktória, Sport36-Komló edzője: Még bőven az összecsiszolódás rögös útján döcögünk, de az előző mérkőzéshez képest már láttam előrelépést! Még mindig szokniuk kell a megyebajnoki légkört, ami teljesen más, mint az utánpótlás bajnokságban játszani. Az eredmény nem most fog jönni, de jó úton kezdünk haladni. Egyénileg szinte mindenkinél láttam előrelépést (függetlenül a technikai hibák számától), csapat szinten pedig lépésről lépésre kell haladnunk. Gratulálok a lányoknak, hogy hátrányból is fel tudtak állni a fordulatos városi rangadón, a végjáték most ellenfelünkké volt, gratulálunk nekik is.

Pozsgai István, a KNKE edzője: „Parázsra sikeredett a mérkőzés. Ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat, ezért gyötrelmes perceink is voltak. Sikerült ezt megoldanunk, sikerült felülkerekednünk, a két komlói csapat mérkőzéséből mi jöttünk ki jobban.”

A tabella: 1. Szentlőrinc 6p 2. Komlói NKE 4p 3. Petőfi és Fia SE 2p 4. Sport36-Komló 2p 5. Siófok 2p 6. Kaposvölgye 0p