Park, sportpályák, játszóház és futópálya épül a komlói Juhász Gyula utcában omladozó egykori bányaépületek helyén. Az iparterület rehabilitációját – a Szabadidőpark és Vállalkozók Háza Komlón című, TOP-2.1.1-15-BA1-2016-00001 azonosító számú pályázat elfogadását követően – az Európai Unió és Magyarország Kormánya 599.81 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A „barnamezős” beruházás során Komló Város Önkormányzata hasznosítja a tulajdonában lévő, a bányát korábban kiszolgáló utolsó épületegységet és környezetét. A létesítmény valamikor a meddőt szállító drótkötélpályához tartozott, de a bánya bezárásával elvesztette a funkcióját.

A közel 700 millió forintos fejlesztés során egy többszintes, a vállalkozók számára alkalmas inkubátorházat építenek a területen, amelynek emeletét vállalkozások vehetik igénybe, földszintjén pedig szabadidős tevékenységek végzésére lesz alkalmas a tér. Továbbá egy egyszintes csarnokot is létrehoznak, amelyet későbbiekben bérbe adna az önkormányzat munkahelyteremtés céljából.

Mindenekelőtt a közművezetéket és a közvilágítási rendszert cserélik, illetve fejlesztik a Juhász Gyula utcában. A munka jelenlegi fázisában a csapadékvízhálózatot, illetve a közvilágítást alakítja ki a kivitelező. A gáz- és az ívóvízvezeték a helyén van, a szennyvízhálózatot az Altáró utca irányába vezetik le. Az arra járók már tapasztalhatják, hogy a torzóként álló betonépületet már elbontották.

A projekt teljes befejezési időpontja 2021 vége.