A Kökönyösi Óvoda, vagy ahogy sokan ismerték, Sallai úti óvoda fennállásának 60. évfordulója alkalmával rendeztek fotókiállítást és régi óvodások találkozóját. A járvány miatt sajnos nem a nevelési intézményben, hanem a Közösségek Házában.

Az intézmény hat évtizedét feldolgozó tárlat megnyitóján Reszelőné Cser Sarolta, az óvoda korábbi intézményvezetője a meghívottak között külön is üdvözölte azokat a tanítványokat, aki éppen 60 évvel ezelőtt kezdték óvodás éveiket az intézményben.

A nyugalmazott vezetőóvónő a képekre tekintve felidézte a közösen átélt élményeket, amelyek azt sugallják a maiaknak, hogy a Sallai úti (Kökönyösi) óvodában színvonalas, tervszerű, tudatos nevelő- és oktató munka zajlott hat évtizeden át.

Polics József polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy nevelési intézmény sava-borsát a nevelők és a gyermekek adják, de köszönet jár a szülőknek is, hogy bizalmat szavaztak az óvodának és a benne folyó munkának, amikor szemük fényét odaíratták.

Az ünnepség végén ezt az oktató-nevelő munkát elismerve adott át az évfordulóhoz kapcsolódóan emléklapot az önkormányzat nevében.

Az évfordulóra megvalósított kiállításon köszöntötték a korábbi évtizedek óvodavezetőjét, Buzásiné Petkó Ildikót.

A Kökönyösi Alapítvány „60 év a gyermekekért” pályázatából megvalósuló programsorozatában korábban előadás, majd közösségi nap kapott helyet, a mostani kiállítást pedig dr. Bagdy Emőke pszichológus hétfői előadása követ a Komlói Színházban.   

A jubileumi rendezvényen korábbi tanítványok, Tresch Balázs és Vilmányi-Kiss Samu, valamint a mostani ovisok működtek közre.