Mecsekpölöskén rendezte újabb horgász versenyét a Komlói Bányász Horgász Egyesület. Az első két helyezett között mindössze egy kis dévérkeszeg volt a differencia. Fotó: Jéhn András a legnagyobb ponttyal

Napsütéses idő, enyhe, melengető szél, mondhatni ideális idő fogadta a KBHE házi versenyén indulókat. A halaknak azonban nem ez volt a véleménye, a hétközi telepítés ellenére – 10 q 3 nyaras ponty került kihelyezésre a tóba – alig mozgatták meg a horgászokat. A kiírás szerint bármely horgászmódszert bevethetett a 26 induló, ennek ellenére kevéssel több mint 27 kg halat szákoltak szombat délelőtti versenyen.

Mérlegeléskor azért kialakult egy kis izgalom. Az első és a második helyezett horgász között mindössze egy 10 dekás keszeg döntött az 1-es horgászhelyen próbálkozó Jéhn András javára.

A verseny végeredménye: 1. Jéhn András 4920 g 2. Vincze Gergő 4910 g 3. id. Mátyus Árpád 4310 g

A legnagyobb hal – egy 2890 grammos ponty kifogásával – a győztes Jéhn András személyéhez köthető.

Vincze Gergő kevéssel maradt el a győztestől

Ha kiosztottak volna fair play-díjat, azt minden bizonnyal Vincze Gergő érdemelné ki. Nem elég, hogy csupán 10 dkg-mal maradt el a győztestől, a verseny végét jelző dudaszó pillanatában egy harmadik pontyot fárasztott, de a szabályok szerint ez már nem számított bele az összteljesítménybe. (A lefújáskor általában a szákban lévő halakt mérik a versenyeken – a szerk.) Sőt, bevallása szerint a verseny során két már megakasztott ponty akadt le a horgáról.

A verseny végén Bugyi Sándor elnök, Kiss Attila versenyfelelős és Bogdán László ügyvezető elnök értékelte, majd az idén 65 éves egyesület jelen lévő tagjai tortázással emlékeztek a jubileumra.