Október 5-én indul a IV. Hét Domb Filmfesztivál. Az egyhetes rendezvény alatt 92 filmet láthat a közönség. A rendkívüli helyzetben új formában, online élő internetes vetítéseken láthatja a közönség az alkotók filmjeit a hetdombfilmfesztival.hu honlapon. A hét kategóriában nevezett filmek közül azok kerülnek vetítésre, melyeknek online formában történő lejátszásához hozzájárultak a rendezők.

A változatos programban nem csak a döntős filmeket láthatják, hanem olyanokat is, amelyek magas pontszámot értek el, de nem jutottak a fesztivál zsűrije elé. A diák kategória alkotásai közül is bekerült néhány a programba.

Két nagyjátékfilmet is levetítenek a rendezők a versenyfilmeken kívül. Az egyik a zsűritag, Pokorny Lia szereplésével készült Kút című film, valamint a vasárnapi matiné keretében A Pál utcai fiúk című, Fábry Zoltán rendezte 1969-es klasszikust láthatják a fesztivál virtuális látogatói.

A díjátadó is online kerül megrendezésre, ahol megtudhatják a versenyző filmesek a három fős zsűri döntését.

Vasárnapig még tart a közönségszavazás is, amelyen a döntőbe került filmek vehetnek részt. Péntek éjféltől elrejtettük az eddigi szavazatokat. A nézők 4-én éjfélig voksolhatnak a nekik legjobban tetsző alkotásra. A legtöbb szavazatot elérő film lesz a filmfesztivál közönségdíjasa, ezt azonban csak az október 10-én 15:00 órától látható díjátadón tudhatják meg a szavazók és a rendezők.

A IV. Hét Domb Filmfesztiválra idén a filmesek összesen 125 értékelhető filmet neveztek, melyekből kategóriánként a legjobb 10 alkotás került a döntőbe. A fesztivál október 5–11. között kerül megrendezésre élő internetes vetítés (linear live stream) formában a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon.