Barka Dávid, a Kispöndöly alapítótagja Tenkes kapitánya címszerepében tért vissza Komlóra, hogy elkápráztassa a városlakókat. Komló városa polgármesteri elismerő oklevélben fejezte ki nagyrabecsülését a művésznek.

Dávid a Kispöndöly alapítótagjaként hívta fel magára a figyelmet. Fiatal kora ellenére is magas fokon műveli és éli meg a nemzeti kultúránk legősibb ágaként számon tartott népművészet, néptánc iránti elkötelezettségét. Gimnáziumi tanulmányai után nyert felvételt a Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc-színházi tánc szakára. Itt szerzett tudása biztos alapokat adott a hivatásos pálya elkezdéséhez.

A főiskola utolsó félévében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes ösztöndíjasaként kezdte el hivatásos táncművészi pályáját. 2011 óta táncol az együttesben, ahol nagyon hamar megmutatta szakmai rátermettségét, így Zsuráfszky Zoltán, az együttes művészeti igazgatója számos szólista szerepet oszt rá, melyeket rendkívüli elszántsággal és magabiztossággal formál meg. Szólistaként színpadunkon a Pöndöly 20 éves jubileumi műsorában is megmutatta magát.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólótáncosa, kiemelkedő kvalitásokkal rendelkező előadóművész, aki a megformált karaktereket a legmagasabb művészi színvonalon adja elő, a próbatermekben is a maximumot hozza ki magából, így a táncosok betanításában is részt tud venni.

A Tenkes kapitánya című darab komlói előadása előtt Polics József polgármester elismerő oklevéllel gazdagította Barka Dávid dicsőségfalát. A városvezető beszédében rámutatott; kitartással, szorgalommal és odaadással a világot jelentő deszkákig is eljuthatnak a nagyot álmodó művészek.