Újra megkezdődött a munka kézilabdacsapatunknál. Junior válogatott kézis érkezik. Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft ügyvezető igazgatója a legújabb fejleményekről számolt be a Sport36-tal kapcsolatban. Fotó: archív

Hétfő óta egy kivétellel mindenki negatív tesztet produkált, így a csapat elkezdte a felkészülést, hogy újra játszhasson.

Ahogy sejtettük, nem lesz egyszerű út. Kilvinger Bálint 20 fős keretében 4 kapus és 2 ifista van. A 14 felnőtt mezőnyjátékos közül 9 fő volt pozitív covid fertőzött. Így a stáb mindössze 5 egészséges játékossal tud teljes munkát végezni.

A pozitív tesztesek közül az első 3 nap mérései szerint négy esetében hosszabb visszatéréssel kell számolni, ők kevésbé terhelhetők. A többiek is csak apró lépésekkel haladhatnak előre. A támogató felajánlásoknak köszönhetően, beszereztük a polar rendszert, ami óriási segítség, ez a program folyamatosan figyeli a játékosokat és azonnal jelez, ha valakinél gond van. Négy főnél jelzett. Megérkeztek a három hónapra bérelt spinning kerékpárok is.

Nagyon-nagyon köszönjük a sok felajánlást, ami nélkül nem tudtuk volna mindezt beszerezni. Továbbra is várunk minden támogatást, segítséget.

Az ősz folyamán kb. 15 mérkőzés vár ránk, és a szezon végéig még minimum 30. Mindez 7 hónap alatt. Még mindig nem tudjuk pontosan meghatározni, mennyi percet bírnak majd mérkőzéseken játszani a fiúk, ezért, ahogy terveztük egy tehetséges, fiatal, magyar játékost igazoltunk ma még az éjfélkor lejáró átigazolási időszak végén.

Sikerült ingyen kölcsönbe megkapnunk a Bajnokok Ligájában szereplő Motor Zaporozsje csapatától Melnyicsuk Viktort. Viktor ifjúsági és junior magyar válogatott. Szegedről került Veszprémbe, ahonnan a nyáron 2+1 éves szerződéssel a Motorhoz igazolt. Az ukránok azzal a feltétellel járultak hozzá a kölcsönadáshoz, hogy az utolsó tétmérkőzésünk után azonnal vissza kell térnie.

Továbbá a saját nevelésű Beck Máté is felnőtt keret tag lesz.

Továbbra is teljes erővel, és teljes létszámmal azon dolgozunk, hogy felnőtt, ifjúsági és serdülő csapataink egészségesen, minél előbb visszatérjenek a mérkőzésekhez, és a többi korosztályban is biztosítsuk a feltételeket.

A csapat és a vezetőség is még egyszer nagyon köszöni ezt a sok, önzetlen segítséget. Várjuk továbbra is a felajánlásokat. Bízunk benne, hogy hamarosan újra együtt ünnepelhetünk a meccsek után!