Komló Város Sportjáért elismerésben részesült Bordács Lajos, a Komlói Bányász egykori labdarúgója. Az önkormányzati kitüntetést Polics József polgármester és Kispál László alpolgármester adta át a korábbi nagyszerű labdarúgónak.

Az ilocskai idősek otthonában vehette át Komló Város Önkormányzatának elismerését a korábbi remek labdarúgó. Egykori szélsőjátékosunk kiváló memóriával idézte fel pályafutásának legszebb pillanatait Polics Józsefnek és Kispál Lászlónak.

Bordács Lajos, vagy ahogy sokan ismerték, „Gatyás” 1965-ben került Várpalotáról Komlóra. Az akkor élvonalban szereplő Bányászban 1965. szeptember 12-én mutatkozott be a Szeged elleni 2–2-es döntetlennel zárult találkozón. Ezt követően még közel 170 bajnokin húzta fel a KBSK kék-fehér mezét, amelyben összesen 20 gólt szerzett.

 A sok nagy csatát megélt szélső tagja volt annak a csapatnak, mely 1970-ben a Magyar Népköztársasági Kupa (MNK) döntőjében pályára lépett az Újpesti Dózsa ellen. Igaz akkor a Népstadionban 3-2-re megverték csapatunkat a „belügyiek” , de az ezüstérem – mivel a Dózsa lett a bajnok is – nemzetközi kupaindulást ért.   

Ennek köszönhetően részese lehetett a KEK-ben a Crvena zvezda elleni párharcnak, amely meghatározó pillanata a Bányász 100 éves sporttörténelmének. Sőt, később túrák során Dél-Amerikában és Görögországban is képviselhette a magyar és vele együtt a komlói labdarúgást.

Bordács Lajos az aktív játéktól 1975-ben a Budafok elleni találkozón búcsúzott. Október 8-án tölti be 74. életévét.