Életpályája előtt tisztelegve leplezték le Papp Imre, a Komlói Bányász egykori kézilabdázója, technikai vezetője, nemzetközi játékvezető emléktábláját a Városi Sportközpontban.

Az önkormányzat által szervezett eseményen Polics József polgármester méltatta Papp Imre életútját, kiemelve, hogy egy olyan sportember előtt tisztelgünk, aki életét nemcsak a Komló, hanem az ország sportéletének áldozta.

Papp Imre 1951-ben kezdett kézilabdázni még nagypályán, aztán sok évtizedeken keresztül adott példát a feltörekvő fiataloknak. Nemzetközi játékvezetőként vált meghatározó személyiséggé a honi kézilabdaéletben, visszavonulása után technikai vezetőként egyengette elsőosztályú kézilabdacsapatunk útját egészen 1995-ig.

„Ő volt az egyike azoknak, akik elültették a minőségi kézilabda gyökereit Komlón, amely olyan erőssé vált, hogy nincs vihar, ami meg tudná tépázni” – fogalmazta meg Papp Imre munkásságának jelentőségét Polics József.

Páva Zoltán, Komló korábbi polgármestere emlékező gondolatai között hangsúlyozta, hogy abban az épületben avatnak emléktáblát Papp Imre tiszteletére, amit ő második otthonának tartott. A parlament sportbizottságának egykori elnöke Papp Imréhez fűződő személyes élményeit elevenítette fel, beszélt a kiváló kézilabdázó legendás svédcsavarjáról. Felidézte játékvezetői pályafutását, mely egészen az EHF játékvezetői testületéig vezetett.

Páva Zoltán zárásként felolvasta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség örökös elnökének levelét, amellyel búcsúzik a magyar kézilabdázás elismert komlói alakjától.

Az emléktáblát Polics József polgármester és elődje, Páva Zoltán leplezte le a sportközpont aulájában.

Az emléktábla-avatáson a családtagok (köztük fia, Gábor, aki kiváló beállósa volt NBI-es csapatunknak a kilencvenes években – a szerk.) mellett a komlói közélet számos szereplője részt vett. Szigeti Szabolcson, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatóján, valamint Falusiné Nagy Ildikón, a sportközpont igazgatóján (mint házigazdán) kívül tiszteletét tette az eseményen a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója, Rupp István, Herczeg Péter, az MKSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, Kakas Mariann, a megyei szövetség elnöke, Gulyás István, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Az emléktábla leleplezésekor jelen volt Papp Imre hűséges bírópárja, a 80. évét taposó Kiss László, aki csaknem száz nemzetközi mérkőzésen segítette komlói társát.

Laci bácsi könnyeivel küszködve mondta el érzéseit: „Rendkívül megható, hogy egykori játékvezető társamra ilyen tisztelettel emlékeznek. Nehéz beszélni most, mert Imrével nagyon jó volt dolgozni, közel 10 évig sok-sok hazai és nemzetközi mérkőzésen vettünk együtt rész. Nagyon szép gesztus az önkormányzat és egyáltalán a komlói sportbarátok részéről, hogy ilyen módon emlékeznek meg róla. Megérdemelte…”

Az emléktábla-avatáson közreműködött a Kató Zoltánnal kiegészült 40+ zenekar.