Sokan, sok helyről mozdultak meg a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került kézilabda klubunk segélykiáltására. Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója a csapat közösségi oldalán mondott köszönetet a támogatóknak. Közleményében részleteket is elárult a szakosztály nehézségeiről.  

Kedves Közönségünk, Támogatóink!

Nagyon köszönjük a sok együttérző szavakat és a felajánlásokat. Angliától, Gyöngyösön át, Debrecentől Somogy megyéig bezárólag sok felajánlást kaptunk.

Nagyon sokan kérdezik mire, miért gyűjtünk:

Szeretnénk hangsúlyozni nem a napi működésre, fizetésre, csalásra, jólétünk növelésére kalapolunk. A szakosztály anyagi helyzete stabil, köszönhető támogatóinknak, Komló Város Önkormányzatának és a szurkolótáborunknak.

A tavaszi leállás miatt elmaradt bevételek és a vírus elleni védekezés okozta többletkiadások miatt át kellett alakítanunk a költségvetést. Ennek fedezete a tartalék keret volt.

Nagyon köszönjük a sok együttérző szavakat, és a felajánlásokat. Sok olyan kiadás keletkezett, melyre normál “béke” időben nem számoltunk, így nem terveztük:

Például:

– Saját költségen eddig elvégeztetett COVID tesztek, ahhoz kapcsolódó utazások, maszkok, fertőtlenítők, lázmérők stb.,

– fizikoterápiás készülék

– spinning kerékpárok bérlése otthoni edzésre

Be kell szereznünk speciális POLAR órákat, programmal, laptoppal, nyomtatóval együtt, mely a sportolók egészségügyi adatait mérik és tárolják az edzések alatt. Nagyon szigorú egészségügyi protokollt kell betartani, hogy ne legyen egészségügyi károsodásuk.

Rengeteg orvosi vizsgálaton kell részt venni, terheléses speciális szűrésen.

Ezen vizsgálatokban nagy segítséget ad a Komlói Kórház, de vannak közöttük olyan terheléses tesztek, melyeket speciális körülmények között költségtérítéssel lehet igénybe venni.

Továbbá mivel 12 játékos volt pozitív, az ő szereplésük a következő hónapokban eléggé bizonytalan. Több fiatal, még ifjúsági korú játékosunk is érintett, illetve a teljes ifi csapat is karanténban van. Ezért sajnos rövid időre, de lehet, hogy igazolnunk kell fiatal tehetséges magyar játékost, hiszen nem halaszthatjuk a meccseket örökké. Játszani kell, és jelenleg 8 egészséges játékosunk van.

Mivel gazdasági társaság vagyunk, és sokan figyelnek gazdálkodásunkra, csak számla ellenében tudunk támogatást fogadni.

Aki segíteni kíván a komlosportkft@gmail.com email címen jelezheti.

Név lakcím és összeg megadásával, melyről egy díjbekérőt küldünk, azt kell utalni, és ha megérkezett a felajánlás, a számlát is küldjük.

Nagyon köszönjük előre is a segítséget, és azoknak is, akik már megtették!