Két és fél órás testületi ülésen hozott újabb döntéseket a képviselő-testület. A napirendi pontok közül kiemelkedett városunk közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, a feladatokról szóló beszámoló.

Oletics Károly rendőr alezredes, a komlói kapitányság vezetője éves összegzőjéből kiderült, hogy eredményes évet zár a kapitányság. A közterületi bűncselekmények, a betöréses lopások számában csökkenő tendencia mutatkozik, míg a nyomozás eredményességének tekintetében növekedés mutatható ki 2019-ben.

A testületi ülésen dr.Gulyás Zsolt rendőr ezredes, Baranya megyei rendőrfőkapitány a komlói rendőrkapitányság tevékenységével kapcsolatban elmondta, hogy a 2020-as adatok azt mutatják, hogy még a 2019-esnél is eredményesebb lehet a kapitányság.

A szakember kiemelte, hogy a komlói rendőrök országos szintű ügyekben is nyomoznak, amelyek komoly eredményekkel kecsegtetnek. A feladatokkal kapcsolatban kifejtette, a kábítószer elleni küzdelemben jóval hatékonyabban kíván fellépni a kapitányság. Elsősorban a terjesztők állnak a rendőrség fókuszában, és látható jelei vannak annak, hogy a 2018-19-ben elindított folyamatok lassan beérnek ebben a szegmensben.

A szakember szerint a közlekedésbiztonság helyzete nem jó, ezen csak közösen, összefogással lehet változtatni. A gyorshajtás mellett az ittas vezetés továbbra is a legmarkánsabb probléma a területen. Szólt az óvodásokat és kisiskolásokat bevonó kampányról, a KEVE-programról, amely komlói szinten is egyre szélesebb körben irányítja rá a figyelmet a biztonságos közlekedésre.