Egyelőre csak a Tatabánya és a Balatonfüred elleni mérkőzése maradt el NBI-es csapatunknak koronavírus-érintettség miatt, de a csordogáló hírek és a számtan azt mondja, várni kell még Takácséknak a visszatérésre. Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló ugyancsak karanténban lévő mestere sem tudott még konkrétumokkal szolgálni.

Mint ismert az Eger elleni hazai nyitómeccsen együttesünk néhány játékosa elkapta a betegséget, azóta gyakorlatilag megduplázódott a fertőzöttek száma a csapatban. Még lejátszották az Orosháza elleni meccsüket, de azt követően már nem léphetett pályára Kilvinger Bálint együttese.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján időközben tájékoztató jelent meg a vírussal kapcsolatos protokollról. Ebben az áll, hogy akár 4-6 hetet is ki kell hagynia a fertőzött játékosoknak ahhoz, hogy újra megkezdhessék a munkát. És ez még nem jelent automatikus sportorvosi engedélyt a folytatásra.  

Ennek ismeretében nem csoda, hogy Kilvinger Bálint teljes bizonytalanságban éli karanténban töltött napjait. Megkeresésünkre nem tudott sok információval szolgálni: „Tényleg semmi okosat nem tudok mondani. Még azt is csak találgatjuk, hogy mennyire terheli meg a sportolók szervezetét a vírus. Nem egyszerű a helyzet.”

Némi fény az alagút végén, hogy a napokban azok a játékosok, akik végig egészségesek voltak, kaptak egy spinning biciklit, hogy otthoni környezetben legalább mozogni tudjanak.

Arra a kérdésre, hogy mi várható a következő hetekben, ugyancsak bizonytalan volt Kilvinger Bálint: „Mivel még nem tudjuk, hogy mikor jöhetünk ki a karanténból, ezért azt sem látom, hogy mikor fogunk először együtt edzeni. Az pedig végképp nem tudom megmondani, hogy mikor fogunk először bajnokit játszani” – zárta a fiatal mester.