Ütemszerűen, de olykor akadályokba ütközve folyik a buszpályaudvar teljes felújítása. A közel 700 millió forintos beruházás jelenleg a talaj stabilizációjának fázisában tart.

Több évtizedes igényt elégít ki a város az autóbusz-pályaudvarának teljes felújításával. A város szívében található állomás egy éven belül egy modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő komplexummá alakul át.

A munka első fázisában – a bontási munkákat követően – az állomás önkormányzati tulajdonban lévő közművezeték hálózatátát cserélték és korszerűsítették, hogy egy esetleges elhasználódásból adódó törés miatt ne kelljen az új burkolatot megbontani.

A tervező és a kivitelező azonban nehézségekbe ütközött, hiszen a talajstruktúra rossz minősége miatt stabilizációt, egyes részeken pedig talajcserét kellett alkalmazni. Az elvégzett munkák mérési eredményei a jövő héten várhatóak. Az építkezés jelen fázisában a váróterem épületének, illetve az előtető oszlopainak alapozását végzik a szakemberek.

Polics József polgármester a közlekedőktől és az ott élőktől továbbra is türelmet kér. „A zajártalom és forgalomkorlátozások nehezítik a mindennapokat, azonban a végeredmény kárpótolni fog minket a következő esztendőben” -–tette hozzá a városvezető